Fritt behandlingsvalg

Du har krav på å velge behandlingssted du ønsker – uten ekstra kostnader.

For pasienten

Faust medisinske senter er nå godkjent som leverandør for Fritt Behandlingsvalg. Står du på venteliste i det offentlige for å få komme til hjertespesialist eller ortoped, kan du nå velge å komme til oss. Her ser du hvilke behandlinger vi er godkjente for, samt våre ventetider: – Se ventetider på www.helsenorge.no

Vær obs på at vi ikke er godkjent for å rettighetsvurdere henvisninger vi får direkte fra fastlege. Dette vil si at fastlegen må sende henvisningen din til sykehus først, hvor det blir vurdert om du har rett til behandling eller ikke. Så snart det foreligger en skriftlig vurdering om at du har rett til helsehjelp, kan henvisingen sendes til oss, og vi kan gi deg time.

Fastlegen kan skrive i henvisningen at du ønsker deg til oss, og da videresender sykehuset henvisningen direkte så snart den er vurdert. Hvis ikke, må du selv be sykehuset sende henvisningen til oss. Kontaktinfo til pasientkoordinator på sykehuset skal stå på rettighetsvurderingen.

Ring oss på +47 69 00 35 50 – så hjelper vi deg i prosessen!

For fastleger

Faust Medisinske senter er ikke godkjent for å rettighetsvurdere henvisninger selv. Dette betyr at pasientens henvisning må sendes til sykehus for å rettighetsvurderes av spesialist.

Først når dette er gjort, og det er vurdert at pasienten har krav på behandling, kan pasienten selv velge å få utført denne hos oss.

Dere kan også skrive i henvisningen at pasienten ønsker å komme til Faust Medisinske senter, da vil sykehuset oversende henvisningen til oss så snart den er rettighetsvurdert. Pasienten betaler kun egenandel, og evt materialkostnader. Materialkostnadene dekkes ikke av frikortet.

Det er viktig å informere om at dersom sykehuset vurderer at pasienten ikke har krav på behandling offentlig, må pasienten dekke utgiftene selv dersom undersøkelsene gjøres privat.

Vi er godkjent for følgende prosedyrer:

Kardiologi

Belastningstest – AKG
Ultralyd av hjertet – ekko cor
Langtids EKG-registrering – Holter

Ortopedi

Inngrodd tånegl
Ganglion hånd og fot
Mortons metatarsalgi
Triggerfinger
Hammertå

Ventetider

Her finner dere fullstendig oversikt over våre behandlingstilbud og ventetider:

Velg selv hvor du vil komme til behandling

Vårt mål er å gi deg rett behandling og god oppfølging. Når man får helsemessige utfordringer, vet vi hvor viktig det er å bli sett og iveraretatt. Vi brenner også for forebyggende tiltak, og ønsker å bidra til bedre helse for hver pasient.

Bestill time på nett!
Enkelt, raskt og trygt.